måndag 28 mars 2011

Ordning och reda

Häromdan läste jag ut boken "Var sak på sin plats" av Rita Emmett. Jag är en väldigt organiserad och planerande människa men var som tvungen att läsa boken iaf. Framsidan är ju så läcker. Och några tips måste man väl alltid kunna få?

Små tips som att: allt som tar mindre än en minut att göra, gör det direkt. Väldigt smart! Då bildas det inga högar. Att hänga upp koftan o lägga undan byxorna direkt tar ju inte så lång tid alls. O så slipper man högen på stolen i sovrummet som bildas. En vana jag absolut ska börja med.
Man blev framförallt peppad att ta itu med lägenheten.

Jag älskar ordning och reda. Men mitt liv har varit lite stressigt senaste veckorna och det känns som hela lägenheten har förfallit. Lådor och saker överallt! Vilket gör att jag blir än mer stressad och mår dåligt. Jag mår bra av ett fint städat hem där jag kan komma av och slappna av. Men det kräver ju underhåll.

Att sen en till snart ska flytta in gör inte det hela lättare. Man ska få plats med än mer saker. Och då han flyttat ut ur sin lägenhet har han redan dumpat lådor osv hos mig. Men söndagen blev en effektiv dag. Me lite 80-tals musik på LP-spelaren blir det roligt att sortera papper, möblera så det funkar, o ordna i rummen. Klart det finns kvar en del men det ligger iaf i lådor som kan tittas igenom vid tillfälle. Våren kommer och man blir piggare och orkar mer. Och vill mer.
Vårstädning är ju fantastiskt!

Jag blir salig av att titta in i mitt nystädade och ordnade kylskåp. Och det är lycka att få riva ut allt ur garderoben för att sen vika allt fint och lägga det på sin plats och sen se så fint och ordnat det är när man öppnar dörren.
Att sortera och ordna så att var sak har sin plats...
det gör mig glad och får mig att le när jag ser resultatet...

torsdag 24 mars 2011

Undangömda skatter

Förra veckan fick vi gå ner i källaren under skolans matsal. Mycket fina saker som bara står där. Man blir som lite ledsen. Såg gamla böcker. Fantastiska original teckningar från bilderböcker som biblioteket fått en gång i tiden. Två gamla jordglobar som sett bättre tider men ändå fulla av charm. Och ett finfint arkivskåp jag skulle ge mycket pengar för att få ha i mina ägor.

Tre saker jag önskar mig och letar för fullt....

ett gammalt kartotek som användes i biblitoek. Tänk om man hadde fått jobba på den tiden då man fick bläddra bland alla kort i dessa vackra =) Vi har ett i Jörn...så om det plötsligt försvinner får jag väl känna mig skyldig!

En fantastisk jordglob vill jag ha. Ju äldre desto bättre. Inget krav på lampa i. tror ändå jag inte skulle använda den med lampa. Men mycket gärna med färg. Denna är fantastisk! En sån stod där nere, skadad, ledsen och övergiven.

Och ett arkivskåp. Inte för att jag vet vad jag skulle ha i det men det är ju sååå vackert. Nåt ska jag nog kunna använda det till.


Och idag gick vi ner till skolans skyddsrum.
Rader med gamla skolplanscher som bara hänger där o samlar damm.
Det är ju så att hjärtat brister!
Dessa undangömda skatter som jag vill ta hem och ge lite kärlek!

tisdag 22 mars 2011

Min katt

Eller min o min...Någons...kvarterets... Hur man nu vill se det.

Hela sensommaren och hösten strövade en katt omkring på grönområdet precis vid lägenhetshuset. Öppnade man fönstret kom den jamande. Stod man på balkongen kom den o pratade med en. Satt där nere på gräset o kikade upp o sa ett o annat. Ett trevligt tidsfördriv mitt i allt renoverande var det.

Men nu har det varit vinter och har inte sett röken av katten. Sa till Joel bara häromdagen att jag saknade vår katt när vi satt ute på balkongen o njöt. Men så på kvällspromenaden från ICA igårkväll så gick katten där på vägen, jamandes.

Nu känns det som våren är på gång o snart så har vi katten utanför balkongen o fönstret pratandes med oss =)

lördag 19 mars 2011

vecka med böcker

Veckan har varit fylld med böcker i alla former.

På jobbet har det varit fullt upp hela veckan. Bland annat sortering bland hyllorna för att utöka Kärleksdelen. Det är ett av det roligaste med jobbet - att jobba i hyllorna med böckerna. Man blir så glad av att bläddra i böckerna =)

Har försökt blåsa liv i min bokblogg jag startade för ett tag sen. Som roligt att själv ha koll på det man läser. O på internet finns det ju kvar. http://renlingsbokblogg.blogspot.com

Kvällarna avslutas för det mesta med en liten stund av bokläsning. Det är som lite positivt ändå att man måndag o torsdag när man kommer hem från jobbet är för trött för nåt annat än te och en bok. Man tar sig tid för det man gillar mest.

Så avslutas även denna kväll. På bästa sätt - en kopp te och en bok!

tisdag 1 mars 2011

Norrsken

Norrsken är nog ett av livets bästa.
Helt klart ett av top tio med att bo i Norrland.
Att fara ut till där gatulyktornas sken inte längre stör.
Blicka upp mot en stjärnklar himmel.
Där gröna, turkosa och röda nyanser dansar som älvor över himlavalvet.
Ett fantastiskt magiskt skådespel.

Att sedan få stå i min finastes famn
titta tillsammans gör det hela ännu vackrare...