måndag 16 februari 2009

Beundrare på biblioteket

Jag har fått mig en beundrare på biblioteket tror jag bestämt. Inte lagt märke till denna människa nå speciellt förrän just idag. På nån mysko väg verkar han veta vilka dagar jag jobbar kväll. Han passar på att komma till lånedisken när det är just jag av tre som servar. Fick komplimang för min "käcka" tröja idag. Jo. "Va käck tröja du har, stickat den själv?" Var hans kommentar. Hmmm. Tanken slog mig först när han kollade lite fundersamt på mig när jag ställde upp böcker på avdelning P. Dvs. Teknik och kommunikation osv. Frågade så artigt om han ville ha hjälp. "Nej jag ville bara heja lite." Eh ok. Hej hej.
Detta var ett nytt första för mig...

Också hjälpte jag en pensionär med kopiering av papper. Vi stod o prata lite smått. "Kommer du från Norrland?" Mmm. "Skellefteå?" Mmm sa jag o strålade som en sol. Han hade pluggat där för väldans massa år sen. Typ 1953 tror jag han sa. Så blev det lite mer prat till jag var tvungen hjälpa en annan låntagare. Glad är jag att min norrländska inte försvunnit. Har som trott det. Hör den inte själv. Så glad blev jag att min rädsla var helt fel.

Två väldigt roliga händelser på en inte alltför rolig dag då jag känner mig sjuklig. Inte bli sjuk nu. Intervju på torsdag ju.
Och sedan avslutades kvällen med påminnelsen att bokrean börjar nästa vecka!!! YAY!
Och självklart måndag 20-21 Chuck. Det är bra det.

1 kommentar :

  1. Den finns kvar i textform iallafall! "Har som trott det." Skönt!

    SvaraRadera