måndag 28 mars 2011

Ordning och reda

Häromdan läste jag ut boken "Var sak på sin plats" av Rita Emmett. Jag är en väldigt organiserad och planerande människa men var som tvungen att läsa boken iaf. Framsidan är ju så läcker. Och några tips måste man väl alltid kunna få?

Små tips som att: allt som tar mindre än en minut att göra, gör det direkt. Väldigt smart! Då bildas det inga högar. Att hänga upp koftan o lägga undan byxorna direkt tar ju inte så lång tid alls. O så slipper man högen på stolen i sovrummet som bildas. En vana jag absolut ska börja med.
Man blev framförallt peppad att ta itu med lägenheten.

Jag älskar ordning och reda. Men mitt liv har varit lite stressigt senaste veckorna och det känns som hela lägenheten har förfallit. Lådor och saker överallt! Vilket gör att jag blir än mer stressad och mår dåligt. Jag mår bra av ett fint städat hem där jag kan komma av och slappna av. Men det kräver ju underhåll.

Att sen en till snart ska flytta in gör inte det hela lättare. Man ska få plats med än mer saker. Och då han flyttat ut ur sin lägenhet har han redan dumpat lådor osv hos mig. Men söndagen blev en effektiv dag. Me lite 80-tals musik på LP-spelaren blir det roligt att sortera papper, möblera så det funkar, o ordna i rummen. Klart det finns kvar en del men det ligger iaf i lådor som kan tittas igenom vid tillfälle. Våren kommer och man blir piggare och orkar mer. Och vill mer.
Vårstädning är ju fantastiskt!

Jag blir salig av att titta in i mitt nystädade och ordnade kylskåp. Och det är lycka att få riva ut allt ur garderoben för att sen vika allt fint och lägga det på sin plats och sen se så fint och ordnat det är när man öppnar dörren.
Att sortera och ordna så att var sak har sin plats...
det gör mig glad och får mig att le när jag ser resultatet...

3 kommentarer :

 1. Way to go, Johanna. Kram, mamma

  SvaraRadera
 2. Härligt med våren och ljuset! du inspirerar mig...solen lyser på det smutsiga o man vill verkligen städa...röja.....ja Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Ja visst är solen fantastisk!
  Kul att inspirera. Det är ju det som är så fint med livet. Att kunna inspirera och få inspireras av andra.

  kram

  SvaraRadera