onsdag 6 april 2011

Zucchinibröd

Ikväll är det cellgrupp hemma hos mig. Då bjuds det på ett fantastiskt recept...

Zucchinibröd:
3 ägg
4,8 dl socker
2,4 dl olja
7,2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malda kryddnejlikor
4,8 dl riven oskalad zucchini

Sätt ugnen på 176 grader. Smöra och mjöla två brödformar.
Vispa ägg, socker, olja ljust och luftigt.
Häll i torra ingredienser och zucchini. Blanda väl.
Häll smeten i formarna och grädda 55-60 min, prova med provsticka.
Svalna i formar 10 min, stjälp upp bröden.
Svalna helt på galler innan du skär i skivor.
Godast med bara bregott till och sen kaffe eller te.
Låt det väl smaka!

1 kommentar :