onsdag 3 september 2008

Skratt och gråt

En hektisk sommar kantas av med en ofattbar sista månad. Bröllop, begravning, födelsedag, födelsedag igen, flytt, begravning igen. Blandat med glädje o sorg.

Det börjar, som tidigare beskrivits, med ett vackert, magnifikt bröllop à la Vintage style.

Det fortsätter med ett tråkigt besked två nätter innan bröllopet från Finland att min morfar dött. Visserligen sjuk sen länge i Parkinson. Så lite frid ändå att han äntligen fick somna in. Nyligen hemkommen från Finland och begravning. Många tårar men vackert.

Det fortsätter med en 60-årsdag och ett till tråkigt besked. Fader firade sin stora dag i stugan i Finland. Tänk hela fyllda 60 =)
Dock slutade inte den dagen vidare lyckligt. Under bilfärden på väg hem till Sverige igen får vi ett samtal från faster Maria. "Farbror Hans har somnat in." Sjuk i cancer sen förra sommarn. Så även här nån sorts frid hos många. Stor sorg då han bara var 65 år gammal. Vid motorvägen bad vi en stund o fortsatte sen med gråt i ögat.

Det fortsätter men en till födelsedag att firas nu i helgen då det är systers tur. Och måndag, ja då kanske flytten bär av till södern....mycke mycke körning o mycke mycke slit.

Det slutar sedan med ytterligare en begravning inom nåra veckor. Livet är tungt ibland. För tungt.

Jag hoppas verkligen att Gud tänker finnas nånstans mitt i all denna röra all denna sorg.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar