måndag 1 juni 2009

Kluven identitet

Blev idag tillsagd att jag klädde mig lite för "elevaktigt". Så inga jeans. Fast blir lite putt...ser flertalet av lärare som har jeans ofta...men men. Visst klä sig laid-back men "vuxet" heter det. Vad nu det betyder. Måste alltså köpa in lite nya byxor då jag i stort sett bara äger jeans. Förnya min garderob till det mer vuxna slaget.
Är det dags att bli vuxen nu? Känner mig inte särskilt vuxen.

Helgen har varit full av stora människoskaror. Fascinerande att så många samlas på samma plats för samma intresse. När jag går av bussen plockar jag mig sen en buket med sommarblommor längs med åkern och blickar över "öde" mark med ett kyrktorn som klättrar mot skyn. Fascinerande. Ensamt bland så många.
Kollektivt liv eller enkeltivt liv i höst/vinter? Landet är ju vackert


Internationell skola innebär daglig kontakt med internationalitet. ½ svensk + ½ finsk + ½ amerikan = Johanna. Min amerikanska sida gräver sig fram från att ligga under ytan. Det svenska är för svenskt för mig samtidigt som jag är för lite svensk för svenskarna. O Amerika ligger ju ett helt hav bort.
Ska det vara Amerika vs Sverige resten av framtiden?
Måste jag välja.

Så flyr jag verkligheten ibland med Dr. Quinn och hunken Sully. Men även där finns kluvenheten. 2009 är för modernt för mig... Jag vill ha en del av livets "riktiga" vardag och inte den där livets mening har försvunnit.
Ett 2009 guldkantat med 1800-tal, finns det? Vill ha det.


Giv mig styrka att finna mitt jag!

3 kommentarer :

 1. va? är jeans för 'elevaktigt'? det var då det dummaste jag hört :P
  länge leve jeansen.

  SvaraRadera
 2. 2009 är för modernt för de flesta, men det krävs självinsikt för att förstå det. Och det saknar många idag eftersom det bara är ytan som räknas.

  /Realisten

  SvaraRadera
 3. Tyvärr glömmer många bort att det är insidan som räknas!

  Vem är denna anonyma kommentator?

  SvaraRadera